Begrippenlijst

De Memorial Cube is innovatief en revolutionair. Het concept en de begrippen zullen daarom nieuw zijn voor veel mensen. Hieronder worden enkele begrippen verduidelijkt.

Bijzetten asbol in de Memorial Cube

Alle asbollen in de Memorial Cube hebben hetzelfde formaat (RVS bol met een diameter van 20cm). De asbollen zijn er in diverse uitvoeringen. De bol is uitgerust met een vuldop (diameter 32mm) waarin een chip is geplaatst. Nadat u (of een uitvaartbedrijf) een asbol heeft besteld, wordt de chip die een unieke code heeft gekoppeld aan de overledene. U (of het uitvaartbedrijf) ontvangt de asbol inclusief de vuldop met de chip, waarna u de as van de overledene in de asbol giet met behulp van bijgeleverde trechter. Vervolgens dient u via de Memorial App een datum en een tijd te reserveren waarop u de asbol in de Memorial Cube wil plaatsen. Op het gereserveerde tijdstip dient u de asbol voor de invoerlade van de Memorial Cube te houden waarna een invoerlade verschijnt. Nadat u de asbol op deze invoerlade heeft geplaatst schuift de invoerlade naar binnen waarna de invoer-unit weer sluit. Een robot aan de binnenzijde van de Memorial Cube plaatst de asbol vervolgens weer op een vaste plek in het monument.

Verwijderen asbol uit de Memorial Cube

Indien u een asbol heeft besteld ontvangt u ook een zogenaamde ‘tag’ (sleutel) met dezelfde unieke code als de chip die zich in de vuldop van de bol bevindt. U reserveert een datum en tijd op onze website waarop u de asbol wenst op te halen uit de Memorial Cube. Na de reservering ontvangt u een email met de reserverings details. Kort daarna ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.
Op het gereserveerde tijdstip houdt u de Memorial Key bij de invoer-unit van de Memorial Cube. Vervolgens opent de invoerlade van de Memorial Cube waarna u de asbol in ontvangst kunt nemen. Om de asbol weer in de Memorial Cube terug te plaatsen dient u weer een datum en tijd te reserveren via de Memorial App.

Digitale herinneringspagina (Memoires) en Memorial App

Speciaal voor overledenen in de Memorial Cube en alle overige locaties op de begraafplaats is de Memorial App ontwikkeld (te downloaden via de App Store en Google Play Store). Hiermee kan een herinneringspagina (memoires) worden gemaakt van een overledene die kan worden voorzien van tekst en foto’s. In een later stadium kunnen ook andere media fragmenten zoals film en geluid worden toegevoegd. Met deze App kan de bezoeker van de begraafplaats ook memoires inzien van andere overledenen. Via een QR-code bij de Memorial Cube kunnen bezoekers deze memoires overigens ook inzien zonder gebruik te maken van de Memorial App. Indien u op zoek bent naar een bepaald graf, dan helpt de App u op weg door te zoeken in een lijst met alle overledenen (inclusief geboorte- en sterfdata) op de begraafplaats. Nadat u de bewuste overledene heeft geselecteerd toont de App een plattegrond met daarop een marker van het gezochte graf.

Memorial Key

Om de asbol weer zelfstandig uit de Memorial Cube te halen is een zogenaamde ‘Memorial Key’ nodig. Deze wordt meegeleverd bij de asbol. De Memorial Key bevat een RFID-chip die gekoppeld is aan de asbol van de overledene.

nl_NLDutch