Doelgroepen

Begraafplaatsen, crematoria en professionele voetbalclubs in binnen- en buitenland hebben interesse getoond in de Memorial Cube. Rouw- en gedenkpark Tongerseweg Maastricht krijgt de mondiale primeur!

Nederland Klik hier om de film “Memorial Cube Maastricht” te bekijken.

Germany Klicken Sie hier um den Film “Memorial Cube Maastricht” zu sehen.

Veelzijdige oplossing

Uitvaartbedrijven en crematoria vormen een belangrijke schakel bij het informeren van nabestaanden over de diverse vormen van as bestemming. Het ophalen van as van een dierbare bij het crematorium een maand na de crematie heeft vaak een behoorlijke impact. Nabestaanden hebben niet altijd nagedacht over de uiteindelijke bestemming van de as. Het uitvaartbedrijf of crematorium kan hen hierin ondersteunen door de as in de Memorial Cube te plaatsen.

Dit biedt tevens een oplossing voor mensen die de as van hun dierbare(n) langdurig thuis bewaren en hiervoor een andere oplossing zoeken. Wegens gebrek aan een juiste as bestemming belanden asresten ook in de vrije natuur, dat vaker een belasting vormt voor het milieu. Het plaatsen van de as in de asbol gaat dit in de toekomst voorkomen.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De Memorial Cube bij de begraafplaats

Begraafplaatsen werden de afgelopen jaren steeds minder bezocht door de afname van het aantal begrafenissen en het veelal ontbreken van moderne as bestemmingen.

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. De lagere kosten en het onderhoud van een grafmonument zijn hierbij belangrijke oorzaken. Toch willen mensen een aantrekkelijke plek kunnen bezoeken om de overledenen te herdenken. Strooivelden en de omvangrijke columbaria zijn in populariteit afgenomen.

Veel mensen ervaren het uitstrooien van as van hun geliefde als een onomkeerbare gebeurtenis waardoor het tastbare definitief verloren gaat. Mensen hebben vaak behoefte aan een plek om te herdenken. De Memorial Cube als herdenkingsmonument met al zijn digitale herinneringspagina’s vormt een veelzijdige aanvulling op de moderne begraafplaats.

Het uitstrooien van as in de vrije natuur vindt vaak zonder de noodzakelijke toestemming plaats en is daarnaast een belasting voor ons milieu. As van gecremeerde mensen bevat voor het milieu schadelijke stoffen. De opslag van as voorkomt verdere belasting van het milieu.

Begraafplaatsen kampen vaak met gebrek aan ruimte. De Memorial Cube biedt plaats aan ruim 3.000 urnen en beslaat een oppervlakte van ca 25m2. Daarnaast biedt dit monument unieke herdenkingsmogelijkheden voor nabestaanden, waardoor het aantal bezoekers van de begraafplaats weer zal toenemen.

De Memorial Cube bij het crematorium

De crematoria in ons land bieden steeds meer vormen van as-bestemming, indien de benodigde ruimte en bestemming dit toelaat.

Strooivelden en columbaria nemen fors af in populariteit. Het begraven van urnen blijkt ook geen succes, dit omdat de meeste nabestaanden het onderhoud van een grafmonument als een last ervaren. Daarnaast zoekt de uitvaartbranche al langere tijd naar innovatieve oplossingen.

De Memorial Cube biedt met zijn zeer beperkte afmetingen, de mooie herdenkingsmogelijkheden en innovatieve uitstraling een goede as bestemming voor het crematorium.

De asbollen voorzien van een RFID chip zijn leverbaar in vele kleuren en kleur- thema’s en kunnen zelfs gepersonaliseerd worden. Digitale foto’s kunnen worden afgebeeld op de asbol, die ook plaats biedt voor persoonlijk geschreven berichten.

Het uiterlijk van de Memorial Cube kan geheel naar wens worden vormgegeven zodat deze mooi kan worden ingepast in de gewenste stijl van het crematorium. Het monument zal een blikvanger zijn voor de bezoekers van het crematorium.

De Memorial Cube bij de voetbalclub

Grote (inter)nationale voetbalclubs worden al jarenlang overstelpt met de wens van aanhangers een laatste rustplaats te krijgen bij de club.

Diverse Nederlandse topclubs hebben interesse getoond in de Memorial Cube en beschikken vrijwel allemaal over een mooie trainingsaccommodatie waar dit monument goed tot zijn recht komt. Deze sportcomplexen bevinden zich meestal in een groene en bosrijke omgeving en worden dagelijks bezocht door belangstellenden en wandelaars.

De profielpagina’s kunnen door de supporters zelf worden gevuld. Na hun overlijden worden deze (indien gewenst) blijvend zichtbaar voor bezoekers aan de Memorial Cube.

Met de komst van dit monument biedt de club iets tastbaars voor haar aanhangers, die direct kunnen starten met het vullen van content (tekst, foto’s en film) op hun web profielen.

Veel profclubs werken samen met een uitvaartbedrijf. De Memorial Cube bij de club verhoogt de behoefte aan een ceremonie bij een overlijden van een aanhanger.

nl_NLDutch