Hoe het werkt

De Memorial Cube is een monument vervaardigd uit RVS en voorziet volledig in zijn eigen energiebehoefte door middel van zonnepanelen. Hierdoor kan het monument overal worden geplaatst waar voldoende zonlicht aanwezig is.

Na de crematie

Na de crematie kan de as in een bolvormige urn worden opgeslagen. Deze urn is verkrijgbaar in diverse kleuren en kleur-thema’s. Verder is de urn uitgerust met een (RFID-) chip die onder de vulopening is aangebracht. Deze chip is een van de unieke identificatie methoden voor de betreffende overledene.

De chip is softwarematig gekoppeld aan een profiel zodat nabestaanden of een uitvaartbedrijf een herdenkingspagina kunnen opmaken met het levensverhaal, foto’s, film en/of geluid van de overledene. Dit profiel is eventueel bij de Memorial Cube op te vragen door bezoekers.

Hoe werkt een bijzetting?

De chip in de asbol geeft tevens toegang tot de Memorial Cube. Na het reserveren van een tijdstip via de Memorial App dient de asbol voor de ingang van de Memorial Cube te worden gehouden. Nu opent een invoerlade waarop de asbol kan worden geplaatst. Het is mogelijk om tijdens de bijzetting van de asbol een vooraf geregisseerd afscheid af te spelen bij de Memorial Cube.

Nadat de asbol is ingevoerd in de Memorial Cube, wordt deze door een robotsysteem op een vooraf gereserveerde locatie binnen de Memorial Cube geplaatst.
Lees meer…

Hoe werkt de uitvoer van een asbol?

Via de Memorial App is het ook mogelijk een tijdstip te reserveren waarop de asbol uitgehaald kan worden. Op dat tijdstip dient u de Memorial Key bij de invoerlade te houden. Na een juiste identificatie zal de asbol via de invoerlade tevoorschijn komen.
Lees meer…

Ophalen herinneringen

Ook zonder de urn eruit te halen kunt de Memorial Cube bezoeken om herinneringen op te halen. Het door u samengestelde digitale profiel met tekst en afbeeldingen zorgt voor een blijvende herinnering. Ook de profielen van andere overledenen die zich in de Memorial Cube of elders op de begraafplaats bevinden kunnen worden ingezien.

Toegevoegde waarde voor uitvaartondernemers

 • Informeren nabestaanden over deze nieuwe as bestemming
  • As van in het verleden gecremeerde mensen staat vaak langdurig thuis.
  • Met de komst van de Memorial Cube kan deze as nu op een centrale plek worden bewaard.
  • Nabestaanden die nog geen keuze hebben gemaakt voor de bestemming van de as na de crematie, of hierover nog niet hebben nagedacht, kunnen de as ook tijdelijk opslaan in de Memorial Cube.
 • Verder ontzorgen van nabestaanden
  • Ondernemers kunnen nabestaanden van dienst zijn bij het ophalen en bijzetten van de as vanuit het crematorium naar de Memorial Cube.
  • Uitvaartondernemers kunnen ondersteunen bij het aanmaken van een digitaal profiel van de overledene.
nl_NLDutch