Veel gestelde vragen

Bekijk op deze pagina de meest voorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe kan ik een asbol bestellen?

Mensen die een urn thuis bewaren kunnen een asbol bestellen via de website. In geval van een overlijden kunt u een asbol bestellen via het uitvaartbedrijf, crematorium of de stadsbalie van de gemeente Maastricht.

Kan ik al een plek in de Memorial Cube reserveren?

U kunt op elk moment een plek in de Memorial Cube reserveren via de Memorial App.

Ik heb al een urn thuis en wil deze in de Memorial Cube plaatsen. Hoe werkt dat?

Nadat u een asbol heeft besteld dient u via de website aan te geven of u zelf zorgdraagt voor het vullen van da asbol of dat u dit liever aan ons overlaat. In het laatste geval zullen we hiervoor contact met u opnemen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de asbol via een uitvaartbedrijf te bestellen en eventueel het vullen (en plaatsen) ervan door dit bedrijf uit te laten voeren.

Welke huurtermijnen zijn mogelijk?

1, 5, 10 en 20 jaar. Verlengen met 5 en 10 jaar is mogelijk.

Welke soorten asbollen zijn beschikbaar?

Onder ‘Assortiment’ op de website treft u alle asbollen aan die wij uit voorraad leveren kunnen. U kunt desgewenst zelf een asbol personaliseren. Dit kunt u aangeven bij het bestellen van een asbol.

Hoe vindt de levering van de asbol plaats?

Indien u de asbol bij een uitvaartbedrijf besteld, zal deze afspraken voor levering met u maken. Bestelt u de asbol via de website dan zal deze binnen 24 uur bij u thuis worden afgeleverd.

Wat zijn de kosten voor een asbol in het rouw- en gedenkpark Tongerseweg?

Uitgifte asbol Memorial Cube met QR-code
en digitaal herinneringsprofiel
2022 2023
1 jaar € 295 € 295
5 jaar € 395 € 395
10 jaar € 595 € 595
20 jaar € 1.050 € 1.050
 
Verlengen met 5 jaar € 300 € 300
Verlengen met 10 jaar € 500 € 500

Hoe plaats ik zelf de asbol in de Memorial Cube?

U dient een beschikbare datum en tijdstip te reserveren via de Memorial App waarop u de asbol wenst bij te zetten in de Memorial Cube.

Op het gereserveerde tijdstip dient u de asbol voor de ingang van de Memorial Cube te houden, waarna de invoerlade opent. Hierop plaatst u vervolgens de asbol met de rubberen dop naar beneden waarna de invoerlade zal sluiten. Een robot plaatst de asbol op de gereserveerde plek in het monument.

Hoe verwijder ik zelf de asbol uit de Memorial?

U dient een beschikbare datum en tijdstip te reserveren via de Memorial App waarop u de asbol wenst op te halen uit de Memorial Cube. U ontvangt van deze reservering een bevestigingslink waarmee u de reservering definitief kunt bevestigen. Op het gereserveerd tijdstip dient u de Memorial Key voor de ingang van de Memorial Cube te houden. Na enkele ogenblikken zal de invoerlade openen en kunt u de asbol uitnemen. De lade sluit vanzelf nadat u de asbol heeft uitgenomen.

Wat gebeurt er met de asbol als de huur periode eindigt?

3 Maanden voor het verstrijken van de huur periode ontvangt de rechthebbende een bericht hierover. U kunt vervolgens de huur periode verlengen met 5 of 10 jaar. Wenst u niet langer te verlengen, dan wordt er een afspraak met u gemaakt om de asbol te verwijderen uit het monument.

Hoe werkt de digitale herinneringspagina?

Een herinneringspagina is een web profiel of webpagina die u zelf via de Memorial App kunt vullen met informatie (tekst en foto’s), en die vervolgens zichtbaar is voor anderen. De pagina wordt gekoppeld aan een bestaand graf of asbol in de Memorial Cube. Indien bezoekers een graf of de Memorial Cube bezoeken, toont de Memorial App de pagina van de overledene die u bezoekt. U kunt met deze app ook het graf op een plattegrond zichtbaar maken waarnaar u eventueel op zoek bent. De herinneringspagina vormt op deze manier een onderdeel van het geschiedenisboek van de begraafplaats.

nl_NLDutch